Espresso tonik – a nyár pezsdítően új kávéélménye

Van egy ital, ami nemcsak felfrissít, hanem újragondolja azt, amit a nyári kávéról gondoltunk.


Ez az espresso tonik. Egy korty, amely egyszerre elegáns, friss és izgalmas – és ami most, a R Coffee Roastery Ethiopia Yirgacheffe Beloya kapszulájával egészen új szintre lépett.


Ez a poszt most nemcsak ízekről, hanem stílusról, tudatosságról és választásról is szól.

Mert a jó kávé – különösen nyáron – nem csupán élénkít. Hangulatot teremt.


Mi is az az espresso tonik?


Az espresso tonik eredetileg a skandináv és amerikai specialty kávézók kreatív kínálatából indult hódító útjára. Az ötlet egyszerű:

  • egy adag friss espresso,
  • némi jég,
  • és prémium tonik.


Az eredmény mégsem csupán „kávés üdítő”.

A jól elkészített espresso tonik koktélélményt ad – koffeinbárban, kávéházban vagy otthon.

Hideg, pezsgő, citrusos, enyhén kesernyés és édeskés – egyszerre ismerős és szokatlan.


És ami a legjobb:

otthon is bárki elkészítheti.


A Beloya kapszula – egyetlen gombnyomással indul az ízutazás

A legtöbb jeges kávé otthon macerás: őrlő, mérleg, szűrő, vízhőmérséklet. De a R Coffee Roastery-nél úgy gondoltuk: a különleges élmény ne legyen bonyolult.


Ezért is készítettük el Nespresso-kompatibilis kapszulában az Ethiopia Yirgacheffe Beloya tételt.


 Egy gombnyomás.
 Nincs méricskélés.
 Nincs barista kelléktár.
 Csak egy jó kávégép, egy kapszula, és indulhat a nyár.

Mit tud a Beloya kapszula?


Ez a kapszula nem a megszokott. Nem az az „irodai fekete”.


Ez egy kísérleti tétel: a kávészemeket szénsavas macerációval erjesztették 10 napon át – ami egy borászati módszer, és mostanra a világ legjobb specialty kávéi között is egyre gyakoribb.


Ízprofil


  • gyümölcsös, főként piros bogyós,
  • leheletnyi rózsaszirom és citrus,
  • egyensúlyban tartott savasság,
  • krémes, szinte likőrös lecsengés.


Tiszta, intenzív és könnyen felismerhető. Pont az az espresso, ami egy tonikkal találkozva nem olvad el, hanem életre kel.

Miért a tonik? És miért pont a Balatonic?


A prémium tonik nem egyszerű szénsavas víz, hanem egy gondosan fűszerezett ital. A mi választásunk, a Balatonic kézműves tonik, azért különleges, mert:


  • alacsony cukortartalommal készül,
  • természetes citrushéjakkal,
  • kevéske kininnel,
  •  virágos, sós és enyhén fanyar karakterrel.


Ez a frissítő profil remekül kiegészíti a Beloya gyümölcsös, szénsavas jegyeit – és együtt nem elfedik egymást, hanem felerősítik.


Elkészítés – otthon, irodában, nyaraláskor


Hozzávalók:


  • 1 kapszula R Coffee Roastery Beloya  Nespresso kompatibilis kávékapszula
  • 100 ml prémium tonik (pl. Balatonic)
  • 3–4 jégkocka
  • opcionálisan: narancshéj, bazsalikomlevél, rozmaringág


Elkészítés:


  • Töltsd meg a poharat jéggel.
  • Öntsd rá a tonikot.
  • Várj 1–2 percet, hogy lehűljön és elcsendesedjen.
  • Főzd le a Beloya kapszulát, és lassan öntsd a tonik tetejére.
  • Nézd, ahogy megül a kávé a pohár felső rétegében – olyan, mintha az ízek lebegnének.


Kóstold meg keverés nélkül, majd keverd össze, ha úgy érzed: kész vagy rá.


Espresso tonik vs. jeges latte – kalóriafronton is verhetetlen!


Egy pohár espresso tonik – különösen alacsony cukortartalmú tonikkal – mindössze:


➡️ 30–40 kcal (espresso + tonik)

➡️ egy tejjel készült jeges latte ezzel szemben 100–150 kcal, attól függően, milyen tejjel készül


Tehát ha könnyedségre vágysz – ez az ital a testednek is üdítő.


Kinek való?


  • A kíváncsi ízkeresőknek.
  • A frissítő, mégis minőségi alternatívák kedvelőinek.
  • Azoknak, akik egy irodai délutánon is kicsit nyaralni szeretnének a csészéjükben.
  • Akik nem kompromisszumot, hanem élményt keresnek.


Egy kapszula, egy tonik, egy pillanat – és máris máshol vagy.


Az espresso tonik nem csupán egy kávés ital. Ez egy korty, ami újrahangolja a napod.

Különleges, mégis könnyű. Elérhető, mégis emlékezetes.

És ami talán a legszebb benne: csak rajtad múlik, mikor lesz belőle rituálé.


Kóstold meg a Beloya  Nespresso kompatibilis kapszulával készült espresso tonikot!

Hűsítő, elegáns, bátorító. Pont olyan, amilyennek egy nyári pillanatnak lennie kell.

Brazil kávé: a specialty világ mostohagyermeke?