PÖRKÖLŐ

Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a kávé iránti szenvedélyünk lehetőséget ad arra, hogy a kávézónk megnyitása után a szakma iránti kíváncsiságunk odáig vezetett, hogy 2021. tavaszától kezdődően elkezdhettük megtanulni a pörkölés mesterségét. Ez az út folyamatos fejlődést, kísérletezést, tapasztalatszerzést jelent számunkra. Nagyon izgalmas és felemelő érzés, hogy lehetőségünk van nyomon követni a világ minden tájáról érkező nyerskávé eredetét, feldolgozását, útját, míg a pörkölőüzembe megérkezik.
Bemutathatjuk az adott terroirt és maga a kávé cseresznye domináns íz- és illatjegyeit, a kávéban rejlő maximális potenciált. Minden zsák zöld kávébabot különös figyelemmel választunk ki, hogy a jobbnál jobb tételek, a sokszínű ízvilág között mindenki megtalálja a számára kedves ízjegyeket, karaktereket.
A zöld kávébabokat mintapörkölővel profilozzuk, így több pörkölési profilt is ki tudunk próbálni.  Ez a folyamat azért olyan fontos, mert  szeretnénk felfedezni, feltárni, hogy a pörkölés és beállítás folyamatában milyen kombinációk, egymást segítő munkafolyamatok hozzák ki a legjobb ízjegyeket, élményeket a babszemekből. A folyamatos cupping-kor, kávékóstoláskor minden batch-et lekóstolunk és elemzünk, feljegyezve a benne rejlő íz- és illatjegyeket, testességet.

A már meglévő és új partnereinkkel együtt dolgozzuk ki a számukra legmegfelelőbb ízprofilt, hogy egyedi kávékoncepciókat tudjunk közösen létrehozni.

A rétsági pörkölőüzemünkben a gondos odafigyeléssel készített termőterület szelektált kávéinkat megkóstolhatjátok és megvásárolhatjátok személyesen is az R Coffee & Roastery kávézójában, illetve megrendelhetitek a webshopunkból.